Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Kip in tomatensaus met olijven en feta
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Grieks, mediterraan
Kenmerken: Kip, oven
Bron: AH Kookschrift
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 eetlepel olijfolie
4 kipfilets, in de lengte gehalveerd
1 teen knoflook, geperst
1 rode peper, fijngehakt
400 ml tomatenpassata
1 eetlepel kappertjes, afgespoeld
50 gram zwarte olijven zonder pit
1 eetlepel peterselie, fijngesneden
100 gram feta, verkruimeld
peper
zout
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verhit de olie op hoog vuur. Bestrooi de kip met zout en peper en bak in 1-2 minuten aan elke kant bruin.
  3. Leg de kip op de bakplaat, zet 5 minuten in de oven.
  4. Verlaag het vuur tot middelhoog en bak de knoflook en rode peper 1 minuut. Voeg de passata toe en bak 3-4 minuten. Roer de kappertjes, olijven en peterselie erdoor, breng op smaak met zout en peper en bak nog 1 minuut.
  5. Leg voor het serveren op elk bord een stuk kipfilet, verdeel er wat feta over en leg er nog een stuk kip op. Lepel de saus erover, bestrooi met de rest van de feta.
     
Lekker met: Groene salade en peultjes