Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Aarbeientiramisu
Menugang: Nagerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 145 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Vegetarisch
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
500 gram aardbeien, kroontjes verwijderd
100 gram poedersuiker + 4 eetlepels extra
250 ml slagroom
1 theelepel vanille essence
250 gram mascarpone
300 ml zoete witte wijn (dessertwijn)
175 gram lange vingers
125 gram frambozen
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Pureer met de staafmixer de helft van de aardbeien met 2 eetlepels suiker. Halveer de andere aardbeien en bestrooi met 2 eetlepels suiker.
  2. Klop de slagroom stijf. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mesje het merg eruit. Roer de mascarpone los met 2 eetlepels wijn, het merg en 100 gram suiker. Spatel de slagroom erdoor.
  3. Verdeel de helft van de lange vingers over de schaal. Besprenkel met 150 ml wijn en verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Schep de aardbeipuree erop, dek af met de overige lange vingers en besprenkel met de rest van de wijn. Verdeel de rest van het mascarpone­mengsel, de aardbeien en frambozen erover. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.  
     
Lekker met: -