Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Gorgonzolataart
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 1500 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Hartige taart, oven, varkensvlees
Bron: Delicious
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
Voor het deeg:
150 gram bloem + extra voor uitrollen
75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
1 theelepel fijne kristalsuiker
75 gram ijskoude boter
1 eierdooier
30-45 ml ijskoud water
 
Voor de vulling:
2 eieren
150 ml slagroom
3 bosuien, fijngesneden
175 gram gorgonzola dolce
4 plakjes Parmaham
zout
peper
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Doe de bloem en geraspte Parmezaanse kaas in een kom, voeg de suiker en een snuf zout toe. Snijd de boter in blokjes boven de bloem en voeg de eierdooier toe. Kneed het met koele handen snel tot een kruimelig deeg. Voeg beetje bij beetje 30-45 ml ijskoud water toe en kneed het deeg tot een bal. Dek af en laat liefst 24 uur rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Neem de deeg uit de koelkast en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 3-4 mm dik.
  4. Bekleed een met boter ingevette vorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  5. Klop de eieren, slagroom, zout en peper met een garde goed door elkaar. Voeg de fijngesneden bosuien toe en schenk het mengsel in de taartbodem. Brokkel er gorgonzola dolce over en bak de taart 35-40 minuten in de oven. Garneer met Parmaham.
     
Lekker met: -