Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Beef Wellington (2)
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 105 minuten
Keuken: -
Kenmerken: Rundvlees, oven
Bron: Delicious
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
600 gram ossenhaas aan 1 stuk van gelijke dikte
1 eetlepel olie
25 gram boter
100 gram sjalotten, fijngesneden
250 gram champignons, fijngehakt
200 gram cantharellen, fijngehakt
2 cm gemberwortel, geraspt
1 theelepel tijmblaadjes
6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
100 gram rauwe ham, in dunne plakken
1 pak diepvriesbladerdeeg, ontdooid
1 eierdooier, losgeklopt
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het rondom met zout en peper. Verhit de olie en boter in een pan en bak het vlees in ca. 3 minuten aan alle kanten bruin. Neem het vlees uit de pan en laat afkoelen op kamertemperatuur.
  2. Draai het vuur lager en bak de sjalotten, champignons en cantharellen zachtjes in het braadvocht. Voeg de gember en tijm toe en bak alles tot al het vocht verdampt is. Breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in een kom en laat goed afkoelen.
  3. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze met een deegroller uit tot en plak van ca. 20 x 30 cm. Leg een stuk plasticfolie op het aanrecht en leg het deeg erop. Bedek het deeg met plakken ham tot dezelfde breedte als het stuk ossenhaas en lang genoeg om rondom het stuk vlees te wikkelen. Bedek de ham met  het paddenstoelenmengsel en leg de ossenhaas in het midden. Wikkel het deeg, de vulling en ham met behulp van het plasticfolie rond de ossenhaas en druk goed aan. Verwijder het plasticfolie. Bestrijk de uiteinden van het deeg met eierdooier en sla het deeg rond de vleesrol. Plak de uiteinden van het deeg goed aan elkaar zodat het vlees helemaal in bladerdeeg is verpakt. Leg de rol met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat. Bestrijk het deeg met eierdooier en versier het eventueel met vormpjes van bladerdeeg (blaadjes, sterretjes etc.).
  4. Vouw een stukje aluminiumfolie van ca. 20 x 20 cm op tot een vierkant van ca. 5 x 5 cm en rol daarvan een pijpje. Maak bovenop een gaatje in het deeg en prik het pijpje als een soort schoorsteentje tot in de vulling. Zo kan de waterdamp die tijdens het garen ontstaat ontsnappen. Bewaar de beef wellington in de koelkast en haal hem ca. 1 uur voor het braden eruit om op kamertemperatuur te komen.
  5. Verwarm de oven voor op  180°C.
  6. Bak de beef Wellington iets onder het midden in de oven in ca. 40 minuten gaar en bruin. Laat ca. 10 minuten rusten en snijd de beef Wellington aan.
     
Lekker met: Knolselderij-pompoenpuree (zie bijgerechten)