Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Tomaten-tarte tatin met schapenkaas
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 60 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Hartige taart, vegetarisch, slank, oven
Bron: Foodies
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 eetlepel + een beetje olijfolie
6 plakjes bladerdeeg
versgemalen zeezout
versgemalen zwarte peper
1 theelepel suiker
400 gram (gekleurde) kerstomaten, gehalveerd
enkele takjes tijm
4 sneetjes witbrood (zonder korst)
4 eetlepels groene pesto
2 eetlepels paneermeel
50 gram Hollandse schapenkaas
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  3. Vet een taartvorm in met een beetje olijfolie. Bestrooi de taartvorm met zeezout, zwarte peper en de suiker. Leg de kerstomaatjes met de bolle kant naar onder in de taartvorm.
  4. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Verdeel de tijm over de tomaten.
  5. Bestrijk de sneetjes brood met de pesto en snijd ze in blokjes. Verdeel de blokjes brood over de tomaten.
  6. Leg de plakjes bladerdeeg overlappend in de taartvorm. Bestrijk het bladerdeeg met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met het paneermeel. Bak de tarte tatin 30 - 35 minuten in de oven.
  7. Neem de tarte tatin uit de oven en laat hem even afkoelen. Leg een groot bord omgekeerd op de taartvorm en draai het geheel om. Neem voorzichtig de taartvorm eraf. Schaaf de schapenkaas over de tarte tatin en serveer hem direct.
     
Lekker met: Een groene salade