Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Kipfilet in romige witte wijnsaus
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Frans
Kenmerken: Kip, slank
Bron: Allerhande
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
100 gram witte druiven zonder pit
50 gram verse spinazie, gewassen
2 kipfilets van ca. 200 gram
2 dl droge witte wijn
½ kippebouillontablet
1 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
125 ml slagroom
zout
peper
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Halveer de druiven
  2. In pan kip, wijn, 1 dl water en bouillontablet aan de kook laten komen. In ca. 12 minuten kip tegen de kook aan gaar laten worden (= pocheren). Met schuimspaan kipfilet uit de pan op bord scheppen. Afdekken met aluminiumfolie en warm houden.
  3. Boven maatbeker achtergebleven pocheervocht zeven. 1 dl afmeten (rest van pocheervocht wordt niet gebruikt). In steelpan boter smelten. Bloem erdoor roeren. Scheutje voor scheutje pocheervocht toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus ontstaat. Slagroom en druiven erdoor roeren. Nog ca. 5 minuten zachtjes meewarmen (saus mag niet koken). Op smaak brengen met zout en peper.
  4. Intussen spinazie over twee borden verdelen. Kipfilet op spinazie leggen. Saus op en naast kip schenken.
     
Lekker met: Broccoli