Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Linzensoep
Menugang: Voorgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Keuken: Arabisch, mediterraan
Kenmerken: Soep, vegetarisch
Bron: Foodies
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 rode ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
250 gram wortels
1 rode paprika
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel chilipoeder
½ theelepel kaneelpoeder
400 gram gepelde tomaten (blik)
2 groentebouillonblokjes
300 gram gedroogde rode linzen
1 bosje koriander of platte peterselie
1 bosje lente-ui
zout
peper
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  2. Schrap en was de wortels en snijd ze in stukjes. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Verhit de olie in een ruime pan en fruit er de ui en knoflook ca. 2 minuten in. Voeg de wortel en de paprika toe aan de ui en bak nog ca. 2 minuten. Voeg de tomatenpuree, komijnzaad, chilipoeder en kaneelpoeder toe en bak ca. 1 minuut mee. Blus af met de gepelde tomaten en 1,5 liter water. Prak met een spatel of lepel de tomaten in stukken. Voeg de bouillonblokjes en de linzen toe en breng het geheel aan de kook. Laat afgedekt ca. 30 minuten koken op laag vuur.
  4. Was de koriander (of platte peterselie), schud droog en pluk de blaadjes van de takjes. Was de lente-ui en snijd deze in dunne ringen. Breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over 4 soepkommen of -borden en strooi de koriander en lente-ui erover.
     
Lekker met: -