Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Kip-groentetajine met citroencouscous
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Kip, roerbakken
Bron: Delicious
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
80 ml olijfolie
2½ eetlepel ras el hanout
600 gram kipfilet, in stukjes
200 gram couscous
rasp van 1 citroen
sap van een ½ citroen
375 ml hete kippenbouillon
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 courgettes, in stukjes
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
1 blik kikkererwten (400 gram), afgespoeld en uitgelekt
2½ eetlepel korianderblaadjes
zout
peper
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Schep de helft van de olie en ras el hanout door de kip. Bestrooi met zout en peper en laat 15 minuten intrekken.
  2. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui 2-3 minuten tot hij zacht is. Voeg knoflook en courgette toe en bak 2-3 minuten tot de courgette zacht is. Neem uit de pan en houd warm.
  3. Meng intussen in een kom de couscous met citroenrasp en 20 ml olie en roer er 250 ml hete bouillon door. Laat 5 minuten afgedekt staan tot het vocht is opgenomen. Roer de korrels los met een vork, roer desgewenst het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper. Houd warm.
  4. Zet de hapjespan terug op middelhoog vuur. Roerbak de kip in 3-4 minuten goudbruin. Voeg het courgettemengsel, tomaat, kikkererwten en de rest van de bouillon en ras el hanout toe. Prak de tomaten en meng alle ingrediënten. Laat 5 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is. Roer de koriander erdoor en serveer op de couscous.
     
Lekker met: -