Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Indiase kipcurry met naanbrood
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 170 minuten
Keuken: Indiaas, Oosters
Kenmerken: Kip, slank, stoofschotel
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
400 gram kipfilet
1 eetlepel arachide olie
4 eetlepels Griekse yoghurt
1 theelepel komijn
2 theelepels gemalen koriander
1 theelepel kardemom
1 theelepel kurkuma (koenjit)
zout
peper
1 theelepel garam masala
2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
1 groene chilipeper, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
1 ui,  in dunne ringen
100 ml kippenbouillon
2 eetlepels fijngemalen amandelen
Naanbrood (afbak)
Koriander of peterselie voor garnering
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Snijd de kipfilets in stukken van ca. 3 cm.
  2. Meng in een kom de yoghurt met komijn, gemalen koriander, kardemom, kurkuma, zout en peper. Wentel de kipfilet erdoor en laat in koelkast 1-2 uur marineren.
  3. Verhit de oven voor volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de naanbroden.
  4. Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de ui op laag vuur 10 minuten. Voeg de gember, groene chilipeper en knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg de kip en marinade toe en bak de kip enkele minuten mee. Schenk de bouillon erbij en laat met een deksel op de pan 20 minuten op laag vuur zachtjes sudderen.
  5. Roer in een kommetje de gemalen amandelen door 4-5 eetlepels van de saus en meng dit weer door de kip. Voeg de garam masala toe en laat nog 5 minuten sudderen.
  6. Bak ondertussen de naanbroden af in de oven volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Verdeel de kipcurry over 2 borden en strooi er nog wat koriander of peterselie over. Serveer met de naanbroden.
 
TIP: De groene chilipeper kan vervangen worden door een ½ theelepel sambal.
     
Lekker met: Komkommer