Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Italiaanse broodjes
Menugang: Lunchgerecht
Porties: 10
Bereidingstijd: 90 minuten
Keuken: Mediterraan, Italiaans
Kenmerken: Brood, vegetarisch, oven
Bron: Koopmans
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 pak mix voor wit brood (Koopmans)
200 gram geraspte kaas
4 uien
1 rode paprika
snufje Provençaalse kruiden of pizzakruiden
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Bereid de broodmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, ca. 20 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
  2. Snipper de uien en de paprika.
  3. Rol met een deegroller het gerezen deeg uit tot een lap van circa een ½ cm dik en ca. 20 cm lang. Bestrooi de lap met de helft van de kaas, ui en paprika; laat de randen vrij. Rol de lap op. Snijd van de rol 10 schijven van ca. 2 cm dik en leg deze schijven plat op een ingevette bakplaat. Leg een theedoek over het bakblik en laat de schijven 30 minuten narijzen.
  4. Verwarm de oven voor op 220°C.
  5. Bestrooi de broodschijven met de resterende kaas, ui en paprika en naar smaak met de kruiden.
  6. Plaats het bakblik in het midden van de oven en bak de kaas-uienbroodjes in 20-25 minuten gaar en bruin.
     
Lekker met: Courgettesoep (zie voorgerechten)