Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Frambozen-cheesecake-ijs
Menugang: Nagerecht
Porties: 6
Bereidingstijd: minuten
Keuken:
Kenmerken: IJS, vegetarisch
Bron: Kookboek "Ijspret" - Linda Lomelino
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
250 gram (diepvries)frambozen
25-50 gram suiker (naar smaak)
het sap van een ½ citroen
200 gram roomkaas (Monchou)
90 gram fijne kristalsuiker
200 ml volle melk
100 ml slagroom (minimaal 35% vet)
50 gram digestive biscuitjes, in kleine stukjes gebroken
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de frambozen, de suiker en het citroensap in een pan. Roer tot de frambozen zacht zijn en de suiker gesmolten is; dit duurt ongeveer 2-3 minuten. Laat het mengsel enigszins afkoelen, pureer het en zeef de pitjes eruit. Zet het in de koelkast en laat door en door koud worden.
  2. Klop met een mixer of keukenmachine de roomkaas en de suiker tot een romig mengsel. Klop de melk en de slagroom erdoor. Laat het mengsel in de koelkast door en door koud worden.
  3. Meng de helft van de frambozenpuree door het roomkaasmengsel en giet het in de ijsmachine. Laat de machine draaien tot het ijs klaar is.
  4. Schep het ijs en de rest van de frambozenpuree en de verkruimelde biscuitjes voorzichtig door elkaar in een kom. Zet deze nog enkele uren in de vriezer.
     
Lekker met: