Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Hartige taart met kaas en tomaten
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 75 minuten
Keuken: -
Kenmerken: Hartige taart, vegetarisch, oven
Bron: Onbekend
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
3 grote uien
50 gram boter of margarine
3 eieren
1 dl slagroom
peper
zout
1 theelepel paprikapoeder
enkele druppels tabasco
150 gram geraspte oude kaas
250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Snijd de uien in ringen, verhit wat boter in een koekenpan en bak de uiringen ongeveer 5 minuten.
  3. Klop de eieren los met de slagroom. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en tabasco.
  4. Vet een quichevorm in met de rest van de boter en bekleed met het deeg voor hartige taart. Verdeel de geraspte kaas over de bodem. Verdeel vervolgens de uien over de bodem. Schenk het eimengsel over de taart en verdeel de gehalveerde tomaatjes met de snijkant naar boven over de taart.
  5. Bak de taart ongeveer 45 minuten in de oven, totdat de taart gaar en bruin is.
     
Lekker met: Een groene salade