Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Chinese roerbak met varkenshaas en sperziebonen
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Chinees, Oosters
Kenmerken: Roerbakken, varkensvlees
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
200 gram sperziebonen, schoongemaakt
3 eetlepels arachideolie
2 teentjes knoflook, geperst
2 cm verse gember, geraspt
250 gram varkenshaas, in reepjes
peper
1 rode paprika, in stukjes
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels Shaosing rijstwijn of droge sherry
2½ eetlepel oestersaus
1½ theelepel rijstazijn
2 theelepels maïzena
100 ml kippenbouillon
sesamolie
1 lente uitje, in ringetjes
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Kook de sperziebonen in ca. 15 minuten beetgaar.
  2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de knoflook en gember enkele seconden. De knoflook mag niet bruin worden. Voeg dan de reepjes varkenshaas toe en bak het vlees al omscheppend bruin.
  3. Voeg de stukjes paprika toe en bak deze al omscheppend tot ze zacht worden.
  4. Maak een mengsel van de sojasaus, Shaosing rijstwijn, oestersaus en rijstazijn. Voeg de maïzena aan het mengsel toe en roer tot de maïzena is opgelost.
  5. Voeg de sperziebonen, kippenbouillon en het sojamengsel aan de roerbak toe. Schep alles goed om en verwarm het gerecht totdat de maïzena de saus voldoende heeft gebonden.
  6. Sprenkel naar smaak wat sesamolie over het gerecht. Verdeel de roerbak over twee borden en strooi de lente ui over het gerecht.
     
Lekker met: Jasmijnrijst en plakjes komkommer