Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Penne met aubergine
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 50 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Pasta, vegetarisch, slank
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 aubergine, in blokjes van 1 x 1 cm
4 eetlepels olijfolie
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
150 gram penne (of andere pasta)
1 eetlepel rodewijnazijn
½ theelepel suiker
15 gram basilicum, alleen de blaadjes
Geraspte (Parmezaanse) kaas
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Meng de aubergine met 1 eetlepel zout. Laat 30 minuten staan in een vergiet. Spoel goed af en duw het vocht eruit met de bolle kant van een lepel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 10 minuten rondom bruin. Schep uit de pan. Bak de knoflook 2 minuten in dezelfde pan.
  2. Voeg de tomaten met sap toe. Maak ze klein met een lepel. Laat 10 minuten zacht koken. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Voeg de aubergine, azijn en suiker toe aan de tomatensaus en laat nog 5 minuten zacht koken. Meng de pasta met de saus. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de basilicum en geraspte kaas.
     
Lekker met: Een groene (rucola)salade