Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Chili con carne (2)
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Mexicaans
Kenmerken: Rundvlees, gehakt, roerbakken
Bron: Blog: "Uit Pauline's Keuken"
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
250 gram rundergehakt
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika in blokjes
1 blikje kidneybonen in chilisaus à 400 gr
1 blik gepelde tomaten
½ theelepel paprikapoeder
½ theelepel komijn
½ theelepel chilivlokken
zout
1 eetlepel olijfolie
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui. Voeg komijn, paprikapoeder en de chilivlokken toe en bak deze kort mee. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul.
  2. Voeg de blokjes paprika toe en bak deze mee totdat ze zacht beginnen te worden.
  3. Voeg de gepelde tomaten met sap toe aan het gehaktmengsel en prak de tomaten fijn.
  4. Laat de kidneybonen uitlekken (niet afspoelen!) en doe ze in de pan. Laat het geheel ongeveer 15 minuten stoven op een zacht vuur.
  5. Breng de chili con carne op smaak met wat zout.
     
Lekker met: Zure room of yoghurt