Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Hartige taart met rode bieten, geitenkaas en walnoten
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Keuken: -
Kenmerken: Hartige taart, vegetarisch
Bron: Blog "Made by Ellen"
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
5 plakjes kant-en-klaar hartige taart deeg
500 gram gekookte rode bieten
1 rode ui
150 gram geitenkaas, in kleine stukjes
1 ei
150 ml slagroom
50 gram walnoten, in stukjes
1 theelepel gedroogde tijm
scheutje olijfolie
peper
zout
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Laat de plakjes hartige taart deeg ontdooien.
  3. Snijd de rode bieten grof.
  4. Snipper de rode ui. Schenk een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de rode ui.
  5. Vet een springvorm in en bekleed deze met de plakjes hartige taartdeeg. Verdeel de rode ui, walnoten en bieten over het deeg. Verdeel de geitenkaas over de bieten.
  6. Klop het ei los met de slagroom, tijm, zout en peper. Schenk het slagroom mengsel over de bieten.
  7. Bak de taart 35 minuten in de oven.
     
Lekker met: Groene salade met walnootdressing