Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Gevulde kwarteltjes met spek en paddenstoelen
Menugang: Voorgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Keuken: Frans
Kenmerken: -
Bron: Albert Heijn kookschrift
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
4 kwarteltjes
8 plakjes katenspek
4 teentjes knoflook
4 blaadjes salie
zout
peper
1 pot gevogelte fond
1 dl rode port
boter
400 gram paddenstoelenmelange
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 225°C
  2. Bestrooi de kwarteltjes met zout en peper en vul elke kwartel met een teen knoflook en een salieblaadje. Verhit boter in een koekenpan en bak hierin de kwarteltjes aan alle kanten bruin.
  3. Zet de kwarteltjes in een braadslee en leg op elke kwartel 2 plakjes katenspek. Zet ze in het midden van de oven en schakel deze meteen terug naar 200°C. Bak de kwarteltjes in 25 minuten gaar.
  4. Hak de paddenstoelen grof.
  5. Verhit ongeveer 10 minuten voordat de kwarteltjes klaar zijn wat boter in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Neem de kwarteltjes uit de oven en houd ze warm onder aluminiumfolie
  7. Zet de braadslede op het vuur en roer de aanbaksels los. Doe er het gevogelte fond en de rode port bij en laat op hoog vuur inkoken. Giet de saus door een fijne zeef.
  8. Verdeel de paddenstoelen over 4 borden, leg op elk bord een kwarteltje. Serveer met de portsaus.
     
Lekker met: -