Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Coquilles met chorizo
Menugang: Voorgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Vis
Bron: Nigella Lawson
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
250 gram chorizo (bij voorkeur een dunne worst)
8-12 coquilles (st.Jacobsschelpen)
Sap van een ½ citroen
4 eetlepels fijngesneden (platte) peterselie
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Snijd de chorizo in dunne plakjes. Verhit een koekenpan en bak hierin de plakjes chorizo (zonder olie!) knapperig. Haal de chorizo uit de koekenpan en zet apart.
  2. Bak de coquilles in de overgebleven chorizo-olie de coquilles ongeveer 1 minuut per kant.
  3. Voeg de chorizoplakjes weer toe aan de koekenpan en voeg ook het citroensap toe. Laat dit enige seconden goed warm worden.
  4. Verdeel de chorizo en coquilles over 4 borden. Verdeel de citroensaus over de borden en bestrooi met peterselie.
     
Lekker met: -