Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Kip, slank
Bron: Kookboek "De snelste keuken" - Donna Hay
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
1 eetlepel olijfolie
1 ui, in ringen
2 tenen knoflook, fijngesneden
4 kipfilets
500 ml gezeefde tomaat
60 ml witte wijn
1 theelepel suiker
20 gram grof gehakte basilicum
80 gram ontpitte zwarte olijven
Parmezaanse kaas
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Doe er de uit en knoflook in en fruit deze ca. 2 minuten of tot alles zacht is.
  2. Voeg de kipfilet toe en bak deze 2 minuten aan elke kant of tot hij mooi bruin is.
  3. Voeg de gezeefde tomaat, wijn en suiker toe en laat de kip op halfhoog vuur ca. 8 minuten stoven of tot de kip gaar is. Roer de olijven erdoor en laat nog even goed doorwarmen.
  4. Verdeel de kip over de borden en schep de saus erover. Bestrooi met de basilicum. Schaaf wat Parmezaanse kaas over de kip.
     
Lekker met: Gestoomde haricots verts en courgette