Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Mongools lamsvlees met sesamzaad
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Mongools, oosters
Kenmerken: Slank, lamsvlees, roerbakken
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
400 gram lamshaas of lamsbout zonder been
1 teen knoflook
2 cm verse gemberwortel
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel dry sherry
1 eetlepel sesamolie
2 theelepels maïzena
2 uien
2 eetlepels sesamzaad,
2 eetlepels zonnebloemolie
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Lamshaas in dunne plakjes snijden. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Gember schoonmaken en fijnhakken. Gember, sojasaus, sherry, sesamolie en maizena door vlees scheppen.
  2. Uien pellen en in reepjes snijden.
  3. In droge wok sesamzaad ca. 1 minuten roosteren. Uit wok scheppen. In wok olie verhitten. Ui ca. 2 minuten op hoog vuur roerbaken. Uit wok scheppen. Vlees ca. 1 tot 3 minuten roerbakken totdat het net gaar en mooi bruin is. Ui erdoor scheppen en kort meebakken. Bestrooien met sesamzaad.
     
Lekker met: Witte rijst