Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Vietnamees, Oosters
Kenmerken: Maaltijdsalade, slank, kip
Bron: Blog "Eet lekker"
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
Voor de salade:
250 gram kipfilet
1 liter water
50 gram verse gemberwortel, geschild en in plakjes
½ komkommer
1 eetlepel sesamzaad
150 gram taugé
3 bosuitjes, in ringetjes
250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
150 gram peultjes, gewassen en schoongemaakt
paar blaadjes munt, in reepjes
15 gram koriander, grof gehakt
60 gram pinda's, grof gehakt
 
Voor de dressing:
4 eetlepels Thaise vissaus
2 eetlepels (rode wijn) azijn
2 eetlepels limoensap
2 eetlepels lichte basterdsuiker
½ theelepel maïzena
1 theelepel sambal
1 teentje knoflook
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verdeel de kipfilet in 2 gelijke stukken. Breng het water met de plakjes gember aan de kook. Pocheer de kipfilets hierin 12 minuten. Neem de kipfilets uit de pan en laat afkoelen. Verdeel met 2 vorken de afgekoelde kipfilets in stukken.
  2. Kook de peultjes in ca. 10 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
  3. Rooster de sesamzaadjes een paar seconden in een droge hete koekenpan. Schep ze uit de pan zodra ze verkleuren. Zet apart en laat afkoelen.
  4. Doe de taugé in een zeef. Breng ongeveer 1 liter water aan de kook en giet dit over de taugé. Laat uitlekken en afkoelen.
  5. Schil de komkommer. Snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes met een lepel. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
  6. Klop voor de dressing de vissaus, azijn, limoensap en de suiker door elkaar in een pannetje. Breng dit aan de kook. Roer de maïzena met 1 theelepel koud water tot een papje en roer dit door de dressing. Verwarm de dressing nog een minuut totdat het mengsel licht begint te binden. Neem het pannetje van het vuur en laat afkoelen.Pers de knoflook en roer dit samen met de sambal door de dressing.
  7. Schep de kip, peultjes, komkommer, taugé, bosuitjes, kerstomaatjes, munt en koriander voorzichtig door elkaar. Verdeel over 2 borden. Sprenkel de dressing erover. Bestrooi met de pinda's en sesamzaad en serveer direct.
     
Lekker met: -