Salade Niçoise |
|
Menugang: |
Hoofdgerecht
|
 |
Porties: |
2
|
Bereidingstijd: |
20 minuten
|
Keuken: |
Frans, Mediterraan
|
Kenmerken: |
Maaltijdsalade, vis, slank
|
Bron: |
-
|
Beoordeling: |
|
|
|
|
Ingrediënten |
|
150 gram sla melange
250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
150 gram haricots verts, schoongemaakt
1 potje zwarte olijven
1 blikje tonijn op olie, uitgelekt
6 ansjovisfilets, uitgelekt
2 eieren
3 eetlepels fijngesneden peterselie
6 eetlepels olijfolie
3 eetlepels balsamico azijn
1 teen knoflook, geperst
1 theelepel mosterd
peper
|
Bekijk de volledige recensie op mijn blog
|
|
|
|
Bereiden |
- Kook de haricots verts in ca. 10 minuten gaar en laat afkoelen
- Kook de eieren in ca. 7 minuten hard. Laat schrikken. Pel de eieren en verdeel in parten.
- Verdeel de sla over 2 borden. Verdeel hierover de haricots verts, kerstomaatjes en tonijn.
- Klop een dressing van de olijfolie, balsamico azijn, mosterd, knofloof en peper (naar smaak). Verdeel deze dressing over de salade
- Verdeel de olijven, ansjovisfilets en partjes ei over de salade en serveer.
|
|
|
|
Lekker met: |
-
|