Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Courgette spaghetti met pesto en champignons
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Mediterraan, Italiaans
Kenmerken: Slank, vegetarisch
Bron: Equileven
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
2 courgettes
250 gram champignons
250 gram kerstomaatjes, gewassen
1 ui
2 tenen knoflook
2 eetlepels pijnboompitten
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels groene pesto
peper
zout
geraspte Parmezaanse kaas
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Was de courgettes, snijd het kontje eraf en draai de courgette met een spirelli tot spaghetti slierten.
  2. Snijd de ui in halve ringen, snijd de champignons in plakjes, halveer de kerstomaatjes en snijd de knoflook fijn.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn.
  4. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui gaar. Voeg de knoflook toe en bak enkele seconden mee. Voeg de champignons toe en bak deze gaar. Voeg dan nog de kerstomaatjes toe en warm deze even mee.
  5. Voeg de pesto en courgette toe aan het groentemengsel en breng op smaak met peper er zout. Schep alles goed door elkaar en laat de courgette in ca. 2 minuten warm worden.
  6. Verdeel de courgette spaghetti over twee borden. Verdeel de pijnboompitten erover en serveer met wat Parmezaanse kaas.
     
Lekker met: -