Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Frittata met tonijn uit de oven
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 45 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Slank, vis, oven
Bron: -
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
4 eieren
scheutje melk
peper
zout
1 prei
1 blikje doperwten
1 blikje tonijn
1 eetlepel olijfolie
boter om in te vetten
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Was de prei en snijd in ringen. Spoel de doperwten af en laat uitlekken. Laat de tonijn ook uitlekken.
  3. Vet een springvorm in met boter.
  4. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de prei toe en bak in enkele minuten gaar. Schep de doperwten en tonijn door het prei-champignon mengsel.
  5. Verdeel het tonijnmengsel over de springvorm. Klop de eieren los met een scheutje melk en breng op smaak met peper en zout. Giet de eieren over het tonijnmengsel.
  6. Bak de frittata in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.
     
Lekker met: een groene salade