Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Frittata foe yong hai uit de oven
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 40 minuten
Keuken: Oosters, Chinees,
Kenmerken: Slank, vegetarisch, oven
Bron: -
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
Voor de frittata:
4 eieren
scheutje melk
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel sambal
200 gram taugé
200 gram paddenstoelen (shii take)
1 prei
1 rode paprika
1 teen knoflook
1 eetlepel arachide olie
Boter om in te vetten
 
voor de saus:
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
125 ml kippenbouillon
50 ml gembersiroop
1 teentje knoflook
½ eetlepel sojasaus
1 eetlepel arachide olie
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de paprika in stukjes. Snijd de knoflook fijn
  3. Breng ongeveer 1 liter water aan de kook. Doe de taugé in een zeef en overgiet met het hete water. Laat uitlekken.
  4. Vet een springvorm in met boter.
  5. Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de prei toe en bak in enkele minuten gaar. Voeg dan de paprika en knoflook toen en laat een paar minuten meebakken. Voeg dan de champignons toe en bak deze gaar. Schep de taugé door het groentenmengsel.
  6. Laat het groentenmengsel goed uitlekken in een zeef. Verdeel het groentenmengsel over de springvorm. Klop de eieren los met een scheutje melk en breng op smaak met de sambal, sojasaus en gemberpoeder. Giet de eieren over het groentenmengsel.
  7. Bak de frittata in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.
  8. Maak ondertussen de saus. Verhit daarvoor de olie in een koekenpan en bak de knoflook enkele seconden. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze ongeveer een minuut. Voeg vervolgens de kippenbouilon, gembersiroop en sojasaus toe. Breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken totdat de frittata klaar is.
  9. Verdeel de frittata over de borden en verdeel de saus erover.
     
Lekker met: -