Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Boerenkoolstamppot met zoete aardappel
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 25 minuten
Keuken: Hollands
Kenmerken: Stamppot, varkensvlees
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
500 gram zoete aardappels
300 gram fijngesneden boerenkool
1 ui, gesnipperd
150 gram spekreepjes
1 flinke eetlepel grove mosterd
peper
zout
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken van 2 x 2 cm. Doe de blokjes zoete aardappel in een grote pan en voeg zoveel water toe tot de aardappelen net onder water staan. Leg de boerenkool op de aardappelblokjes en kook het geheel in ca. 15 minuten gaar.
  2. Bak ondertussen de spekblokjes in een koekenpan, totdat het vet eruit begint te lopen. Voeg de gesnipperde ui toe en bak samen met de spekjes ca. 10 minuten op laag vuur. Schep regelmatig om.
  3. Giet de zoete aardappelen en boerenkool af, maar vang het kookvocht op. Stamp met de pureestamper de aardappelen en boerenkool met de mosterd tot puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de stamppot smeuïger te maken. Schep de ui met spek door de stamppot en serveer.
     
Lekker met: Rookworst