Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Plaattaart met kapucijners & spekjes
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Keuken: Hollands
Kenmerken: Hartige taart, oven, varkensvlees
Bron: Vrouwonline
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
8 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
1 groot blik tomatenpuree (140 gram)
3 eetlepels olijfolie
250 gram magere spekreepjes
2 uien, in ringen
2 potten jonge kapucijners (340 gram), uitgelekt
½ bosje peterselie, fijngehakt
75 gram geraspte jongbelegen kaas
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor tot 200ºC.
  2. Leg de deegplakjes op de bakplaat, laat de naden overlappen en druk ze aan. Snijd het deeg op 1 cm van de rand in, maar niet helemaal door. Prik het deeg in met een vork en bestrijk met de tomatenpuree.
  3. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bak de spekreepjes totdat ze knapperig zijn. Voeg de ui toe en bak in 3 minuten zacht, zonder te kleuren. Schep er de kapucijners met de peterselie en zout en peper naar smaak door.
  4. Verdeel de kapucijners over de tomatenpuree. Bestrooi met de kaas. Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.  
     
Lekker met: Salade van kropsla