Courgette spaghetti met bolognesesaus |
|
Menugang: |
Hoofdgerecht
|
 |
Porties: |
2
|
Bereidingstijd: |
30 minuten
|
Keuken: |
Italiaans, mediterraan
|
Kenmerken: |
Slank, gehakt, rundvlees
|
Bron: |
Uit Pauline's keuken
|
Beoordeling: |
|
|
|
|
Ingrediƫnten |
|
2 courgettes
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
250 gram rundergehakt
1 eetlepel tomatenpuree
2 dl passata (=gezeefde tomatensaus)
1 theelepel oregano
peper
zout
Parmezaanse kaas, geraspt
|
Bekijk de volledige recensie op mijn blog
|
|
|
|
Bereiden |
- Was de courgettes, snijd het kontje eraf en draai de courgette met een spirelli tot spaghetti slierten.
- Snipper de ui en de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui gaar. Voeg de knoflook toe en bak enkele seconden mee. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de tomatenpuree toe en verhit dit kort mee. Voeg dan de passata toe. Breng de saus op smaak met peper, zout en de oregano. Laat de saus ongeveer 10 minuten sudderen.
- Schep de courgette spaghetti door de saus en laat de courgette in ca. 2 minuten warm worden.
- Verdeel de courgette spaghetti over 2 borden en bestrooi het gerecht met wat gerapste Parmezaanse kaas.
|
|
|
|
Lekker met: |
-
|