Ravioli met tomaten-mascarpone saus |
|
Menugang: |
Hoofdgerecht
|
 |
Porties: |
2
|
Bereidingstijd: |
30 minuten
|
Keuken: |
Italiaans, mediterraan
|
Kenmerken: |
Pasta, vegetarisch, oven
|
Bron: |
Lekker en simpel
|
Beoordeling: |
|
|
|
|
Ingrediënten |
|
250 gram verse ravioli
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
4 eetlepels mascarpone
1 ui
1 paprika
12 kerstomaatjes
2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
zout
peper
Geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel olijfolie
|
Bekijk de volledige recensie op mijn blog
|
|
|
|
Bereiden |
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kook de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op verpakking en laat uitlekken.
- Pel en snipper de ui. Snijd de paprika in stukjes. Halveer de kerstomaatjes.
- Doe de olijfolie in een hapjespan en bak de ui en paprika circa 5 minuten aan. Voeg vervolgens de gepelde tomaten toe en prak de tomaten fijn. Voeg dan de Italiaanse kruiden, peper en zout toe en meng door elkaar. Voeg tot slot de mascarpone toe, warm het geheel op en zet vervolgens het vuur uit.
- Meng de gekookte ravioli door de saus en schep het geheel in een ovenschaal. Verdeel de kerstomaatjes over de ovenschotel en daarna nog wat geraspte kaas. Zet 10-15 minuten in de oven.
|
|
|
|
Lekker met: |
een groene (rucola)salade
|