Kikkererwtensalade met tonijn, tomaat en avocado |
|
Menugang: |
Hoofdgerecht
|
 |
Porties: |
2
|
Bereidingstijd: |
15 minuten
|
Keuken: |
Mediterraan
|
Kenmerken: |
Vis, slank, maaltijdsalade
|
Bron: |
Eet lekker (blog)
|
Beoordeling: |
|
|
|
|
Ingrediënten |
|
1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
1 rode paprika
12 kerstomaatjes
1 avocado
1 blikje tonijn op water, uitgelekt
1 handvol platte peterselie, fijngesneden
1 eetlepel dille, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
sap van een ½ citroen
3 eetlepels olijfolie
zwarte peper
zout
|
Bekijk de volledige recensie op mijn blog
|
|
|
|
Bereiden |
- Snijd de paprika en avocado in blokjes. Halveer de kerstomaatjes.
- Klop een dressing van de citroensap, olijfolie en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de kikkererwten, paprika, kerstomaatjes, avocado, tonijn, peterselie en dille voorzichtig door de dressing. Verdeel de salade over twee borden.
|
|
|
|
Lekker met: |
-
|