Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Paella
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Keuken: Spaans, mediterraan
Kenmerken: Rijst, vis, varkensvlees, stoofschotel
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
6 eetlepels olijfolie
250 gram chorizoworst , in blokjes
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
250 gram risottorijst
1 zakje saffraan (0,05 g)
1 theelepel cayennepeper
1 liter kippenbouillon
100 ml droge witte wijn
250 gram reuzengarnalen (diepvries), ontdooid
200 gram mosselen (diepvries), ontdooid
150 gram tuinerwten (diepvries)
2 rode paprika's, zaadlijsten verwijderd en in stukjes
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verhit de olie in de paella- of hapjespan en bak de chorizo 3 minuten op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 3 minuten mee. Schep de rijst erbij en roer goed. Voeg de saffraan, de cayennepeper, de bouillon en de wijn toe. Breng aan de kook en laat zonder deksel op laag vuur 30 minuten garen.  
  2. Dep de ongepelde garnalen en de mosselen droog. Schep de bevroren tuinerwten en de paprika door de rijst. Verdeel de garnalen en de mosselen erover en zet afgedekt nog 6 minuten op het vuur tot de garnalen roze en gaar zijn.  
     
Lekker met: -