Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Bonenschotel met gehakt en perzik
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 25 minuten
Keuken: Oosters
Kenmerken: Gehakt, roerbakken, slank
Bron: Overig
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
1 pot witte bonen (netto ca. 350 gram)
1 blikje perziken, in blokjes (netto ca. 225 gram)
1 ui
1 eetlepel olie
100 gram sperziebonen, gehalveerd
150 gram rundergehakt
3 eetlepels ketjap manis
2 theelepels sambal
zout
peper
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Sperziebonen in ca. 10 minuten net gaar koken en afgieten.
  2. Witte bonen in een vergiet onder koud stromend water afspoelen en uit laten lekken.
  3. Ui pellen en snipperen.
  4. In een koekenpan olie verhitten en ui ongeveer 3 minuten zachtjes bakken.
  5. Gehakt aan ui toevoegen en in ongeveer 6 minuten rul en gaar bakken.
  6. Ketjap, sambal, witte bonen en sperziebonen aan gehaktmengsel toevoegen en al omscheppend in ongeveer 5 minuten heet laten worden. Perzikschijfjes toevoegen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Met deksel op de pan het mengsel nog 1 minuut zachtjes verwarmen.
     
Lekker met: -