Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Eendenborst met bramen
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 60 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Oven, eend
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 eendenborstfilet
zout
versgemalen peper
1 sjalotje
1 blikje bramen (200 gram)
½ dl medium dry sherry of witte port
190 ml wildfond
1 theelepel tijm
40 gram koude roomboter
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Eendenborst ruim van tevoren uit de koelkast nemen en op kamertemperatuur laten komen.
  2. Oven voorverwarmen op 175°C. 2 borden voorverwarmen.
  3. Eendenborstfilet aan velkant voorzichtig insnijden en vleeskant bestrooien met zout en peper. In een koekenpan eendenborstfilet met velkant in pan leggen en ca. 4 minuten bakken. Keren en andere kant ca. 3 minuten bakken. Eendenborst in lage schaal leggen en in oven ca. 8 minuten rosé laten worden.
  4. Intussen sjalotje pellen en snipperen. Bramen afgieten en vocht opvangen.Van bakvet 5 eetlepels achterhouden, rest weggooien. In pan bakvet opnieuw verhitten en sjalotje ca. 2 minuten fruiten. Sherry, wildfond, tijm, helft van de bramen en 2 eetlepels bramenvocht toevoegen en op matig vuur tot saus laten inkoken.
  5. Saus boven steelpan door zeef wrijven en opnieuw zachtjes verwarmen. Rest van boter in klontjes snijden en een voor een door saus kloppen. Op smaak brengen met zout en peper.
  6. Eendenborstfilet in schuine plakken snijden en op bord leggen. Saus erover schenken. Garneren met rest van bramen.
     
Lekker met: Gekarameliseerde witlof (zie bijgerechten op deze website)