Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Maaltijdsalade met andijvie, kip, abrikozen en kerriesaus
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 35 minuten
Keuken: -
Kenmerken: Maaltijdsalade, kip
Bron: Allerhande (niet digitaal)
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
100 gram gedroogde abrikozen
1 citroen
250 gram kipfilet, in blokjes
150 gram maïs uit blik
3 eetlepels bloem
zout
1 eetlepel boter of margarine
125 ml crème fraîche
4 eetlepels magere yoghurt
1 theelepel vloeibare honing
2 theelepels kerriepoeder
peper
50 gram ongezouten cashewnoten
250 gram andijvie, in reepjes
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. In zeef abrikozen onder lauwwarm water afspoelen. In een bakje met een voldoende water abrikozen in de magnetron op vol vermogen ca. 5 minuten laten wellen. Abrikozen afgieten, laten afkoelen en in stukjes snijden.
  2. Citroen uitpersen.
  3. Kipfilet bestrijken met helft van het citroensap en ca. 10 minuten laten intrekken.
  4. Maïs in een zeef onder koud stromend water afspoelen. Goed laten uitlekken.
  5. In een diep bord bloem met 1 theelepel zout vermengen. Kipfilet door de bloem wentelen, zo dat alle kanten ermee bedekt zijn. Overtollig bloem van kipfilet schudden.
  6. In een kom crème fraîche, yoghurt, honing, kerriepoeder en rest van het citroensap tot saus kloppen. Op smaak brengen met zout en peper.
  7. In een koekenpan boter verhitten. Kipfilet in ca. 8 minuten goudbruin bakken. Kipfilet uit de pan nemen en laten afkoelen.
  8. In een kom dressing, maïs, kip, andijvie en abrikozen voorzichtig door elkaar scheppen.
  9. In een droge koekenpan cashewnoten al roerend met een houten lepel in ca. 5 minuten goudbruin roosteren. Uit de pan op een bord scheppen en bestrooien met zout.
  10. Salade bestrooien met cashewnoten.
     
Lekker met: -