Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Kipfilet met tapenade en rauwe ham
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Slank, kip, oven
Bron: Boodschappen
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
4 kipfilets
zout
versgemalen peper
paprikapoeder
3 eetlepels olijfolie
4 grote plakken parmaham

Voor de tapenade:
150 gram zwarte olijven, zonder pit
20 gram ansjovisfilets
20 gram kappertjes
2 eetlepels gehakte basilicum
1 teentje knoflook
½ theelepel mosterd
2-3 eetlepels olijfolie
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Pureer de ingrediënten voor de tapenade.  
  3. Snijd de kipfilets in de lengte in tot envelopjes en leg ze open. Verdeel de tapenade erover. Vouw de filets dicht en steek ze vast met houten prikkers. Strooi er zout en peper en een beetje paprikapoeder over. Verhit de olie en bak de kip rondom goudbruin. Omwikkel ze met ham en zet de pakketjes 12 minuten in de warme oven tot ze gaar zijn. Serveer ze eventueel in plakken gesneden.  
     
Lekker met: Groene salade