Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Nasi
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Keuken: Indonesisch, oosters
Kenmerken: Rijst, varkensvlees
Bron: Overig
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
400 gram rijst
400 gram hamlappen
400 gram verse nasigroenten
zakje nasikruiden
zakje saté marinade (Conimex)
2 theelepels sambal
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de rijst het liefst al ruim van tevoren en laat deze afkoelen, dan trekken de smaakjes nog beter in de rijst tijdens het bereiden van de nasi.
  2. Bereid de saté marinade volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de hamlappen in kleine blokjes en meng deze door de marinade. Laat ongeveer 15 minuten marineren.
  3. Wel de nasikruiden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit wat olie in een grote pan en bak het gemarineerde vlees tot het gaar is. Voeg de groenten toe en bak deze enkele minuten mee. Voeg de rijst, nasikruiden en sambal toe en schep alles goed door elkaar. Voeg eventueel naar smaak nog wat ketjap toe.  
     
Lekker met: Komkommer, kroepoek, atjar tjampoer, gebakken eieren, satésaus