Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Oosterse maaltijdsalade met snijbonen, kip en pinda's
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Oosters
Kenmerken: Kip, salade, maaltijdsalade, slank
Bron: AH Kookschrift
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
350 gram kipfilet, in blokjes
3 eetlepels sojasaus
peper
2 eetlepels olie
2 worteltjes, in reepjes
200 gram snijbonen, in brede repen
250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
3 lente-uitjes, in ringen
1 rode chilipeper, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel suiker
3 eetlepels grofgehakte, geroosterde, ongezouten pinda's
2 eetlepels grofgesneden basilicum
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Meng de kip met de sojasaus en peper en laat dit even intrekken. Bak vervolgens de kip in de olie in ca. 5 minuten lichtbruin. Neem de kip uit de pan en laat hem afkoelen.
  2. Kook de worteltjes en snijbonen in ca. 4 minuten beetgaar. Spoel beide groenten af met koud water en laat goed uitlekken.
  3. Maak een dressing van de chilipeper met de knoflook, vissaus, limoensap en suiker. Schep de kip, wortel, snijbonen, tomaat, lente-ui, pinda's en basilicum voorzichtig door de dressing. Verdeel de salade over twee borden.  
     
Lekker met: -