Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Gegratineerde champignons
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Oven, vegetarisch, slank
Bron: Allerhande (niet digitaal)
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 ui, gesnipperd
250 gram champignons, in plakjes
1 eetlepel boter of margarine
1 teentje knoflook
3 eetlepels droge witte wijn
½ theelepel tijm
¼ blokje kruidenbouillon
125 ml crème fraîche
75 gram geraspte kaas naar keuze
peper
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Grill voorverwarmen op de hoogste stand.
  2. In een koekenpan boter verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Knoflook pellen en boven de pan uitpersen. Champignons toevoegen en ca. 3 minuten op matig vuur al omscheppend bakken. Wijn, tijm en bouillonpoeder toevoegen en alles onafgedekt ca. 3 minuten op hoog vuur laten inkoken totdat het vocht bijna verdampt is. Crème fraîche en geraspte kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met peper.
  3. Champignonmengsel overdoen in schaaltjes en in ca. 4 minuten onder de grill goudbruin laten worden. Serveren met stokbrood.  
     
Lekker met: Versgebakken broodjes of stokbrood