Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Roerbak van varkenshaas met lente-ui
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 45 minuten
Keuken: Chinees, oosters
Kenmerken: Varkensvlees, roerbakken
Bron: Overig
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
250 gram varkenshaas, in blokjes
1 eetlepel shaosing rijstwijn
1 eetlepel lichte sojasaus
2 theelepels sesamolie
1 theelepel maïzena
8 lente uitjes
zout
peper
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Meng de shaosing rijstwijn, sojasaus, sesamolie en maïzena en marineer hierin de varkenshaas ongeveer 15-30 minuten.
  2. Snijd de lente ui in stukjes van ca. 3 cm.
  3. Verhit wat olie in een wok en roerbak de varkenshaas op hoog vuur totdat deze bruin en gaar is. Voeg dan de stukjes lente ui toe en roerbak deze nog ca. 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
     
Lekker met: Jasmijnrijst en een (pittig) oosters groentegerecht