Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Hartige taart met pastinaak, salami en champignons
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 70 minuten
Keuken: -
Kenmerken: Hartige taart, oven
Bron: Pastinaak.nl
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
600 gram pastinaak
250 gram champignons
1 ui
100 gram salami (vleeswaren)
125 gram kerstomaten
4 plakjes hartige taartdeeg
4 eieren
125 ml slagroom
geraspte kaas
tijm
peper
zout
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Ontdooi de plakjes hartige taartdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Vet een springvorm van ca. 24 cm doorsneden in met wat olijfolie en bekleed deze met de plakjes deeg.
  4. Schil de pastinaak en snijd in kleine stukjes. Spoel de pastinaakblokjes goed af. Smelt een flinke klont boter in een hapjespan en stoof de pastinaak ca. 10 minuten in de boter tot de blokjes zacht zijn.
  5. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en snipper de ui. Voeg, als de pastinaakblokjes zacht zijn, de champignons en ui toe en bak even mee.
  6. Snijd de salami in reepjes en halveer de kerstomaatjes. Voeg deze aan het pastinaakmengsel toe en schep alles goed door elkaar. Schep het pastinaakmengsel in de springvorm.
  7. Klop in een kom de eieren met het room en roer er de tijm, peper en eventueel zout doorheen. Giet het mengsel over het pastinaakmengsel. Rasp er flink wat kaas over en bak de taart ca. 40 minuten in de oven.  
     
Lekker met: -