Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Couscous met shoarma en sperziebonen
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Roerbakken, varkensvlees
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
150 gram couscous
1 rode ui
3 eetlepels olijfolie
200 gram shoarmavlees
250 gram sperziebonen
4 eetlepels chilisaus
zout
zwarte peper
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Sperziebonen schoonmaken, in stukjes van ca. 3 cm snijden en in ca. 15 minuten bijna gaar koken.
  2. Intussen ui pellen en in halve ringen snijden. In wok 2 eetlepels olie verhitten en op hoog vuur shoarmavlees al omscheppend in ca. 2 minuten bruin bakken. Ui en sperziebonen erdoor scheppen en ca. 2 minuten al omscheppend meebakken. Chilisaus en 1 dl water erdoor roeren en geheel ca. 3 minuten laten sudderen.
  3. Intussen pan 250 ml water aan de kook brengen. Couscous erdoor roeren en ca. 5 minuten van vuur af, op een warme plek, laten staan. Couscous in twee diepe borden scheppen. Shoarma met sperziebonen op smaak brengen met zout en peper en op couscous scheppen.  
     
Lekker met: -