Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Thaise kip in pindasaus (Kai Panang)
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 40 minuten
Keuken: Thais, oosters
Kenmerken: Kip, roerbakken
Bron: Receptenweb
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
3 tenen knoflook
1 ui
400 gram kipfilet
3 eetlepels olie
1 eetlepel Thaise rode currypasta
400 ml kokosmelk
2 eetlepels pindakaas
2 eetlepels pinda's
1 eetlepel vissaus (nam pla)
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel citroensap
1 theelepel sambal
2 takjes basilicum
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Rooster de pinda's in een droge koekenpan. Neem ze uit de pan en leg apart.
  2. Pel de tenen knoflook en de ui en hak ze heel fijn. Snijd de kip in dunne plakjes. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en ui circa een halve minuut tot ze gaan geuren. Schep de plakjes kip erdoor en roerbak ze op hoog vuur lichtbruin. Schep de kip op een bord.
  3. Roerbak de currypasta circa 1 minuut in dezelfde wok. Roer de kokosmelk erdoor en breng het geheel al roerende aan de kook. Neem de wok van het vuur en roer de pindakaas en de fijngehakte pinda's door de kokosmelk en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Roer ook de vissaus, citroensap, sambal en de sojasaus erdoor. Zet de wok weer op het vuur. Schep de kip door de pindasaus en laat het gerecht nog circa 10 minuten zachtjes sudderen.
  4. Snijd de basilicum in reepjes en strooi deze op het laatste moment over de kip in pindasaus.  
     
Lekker met: Komkommer met Thaise dressing (zie bijgerechten op deze website)