Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Boerenkoolquiche
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Keuken: Hollands
Kenmerken: Hartige taart, oven
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
3 eetlepels boter
1 grote ui, grof gesnipperd
150 gram panklare boerenkool
1 theelepel gedroogde tijm
5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
1 rookworst, in plakjes
4 eieren
100 ml slagroom
zout
peper
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Oven voorverwarmen op 200°C.  
  2. In grote pan boter verhitten en ui 2 minuten zachtjes fruiten. Boerenkool en tijm erdoor scheppen en kool al omscheppend laten slinken. Op smaak brengen met zout en peper.  
  3. Ingevette taartvorm bekleden met plakjes hartige taartdeeg en randen goed op elkaar drukken. Overtollig deeg langs rand van taartvorm wegsnijden. Boerenkoolmengsel over taartbodem verdelen en plakjes rookworst erop leggen.  
  4. In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper. Eiermengsel over boerenkool schenken. In midden van oven boerenkoolquiche in 25 minuten goudbruin en gaar bakken.  
     
Lekker met: Piccalilly