Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Thaise loempiaatjes uit de oven
Menugang: Hapje
Porties: 12
Bereidingstijd: 150 minuten
Keuken: Thais, oosters
Kenmerken: Kip, oven, slank
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
6 vellen filobladerdeeg (diepvries)
1 rode peper
ca. 2 cm verse gemberwortel
3 eetlepels Thaise vissaus
2 eetlepels olie
1 zak Chinese soepgroente (250 g) of oosterse roerbakmix
150 gram kipfilet, in kleine blokjes
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Filodeeg in ca. 2 uur ontdooien.
  2. Oven voorverwarmen op 200°C.
  3. Peper wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in dunne reepjes snijden. Gember schillen en raspen. Peper en gember door vissaus roeren.
  4. In wok of braadpan 1 eetlepel olie verhitten. Kipfilet op hoog vuur ca. 3 minuten al omscheppend bakken, daarna groente toevoegen en nog ca. 3 minuten meebakken. Vissausmengsel erdoor roeren. Groenten laten afkoelen.
  5. Vellen filobladerdeeg halveren en dun met olie bestrijken. Deel van groentemengsel aan korte kant leggen. Lange zijkanten ca. 2 cm naar binnen vouwen (over de vulling) en filodeeg om vulling oprollen.
  6. Loempiaatjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen en dun bestrijken met rest olie. In oven in ca. 20 minuten bruin bakken.  
     
Lekker met: Zoete chilisaus