Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Italiaanse linzenschotel
Menugang: Bijgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 60 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Varkensvlees
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
300 gram gedroogde linzen
2 eetlepels olijfolie
100 gram gerookte spekblokjes of blokjes pancetta
1 grote ui fijngesneden
2 stengels bleekselderij in stukjes
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
750 ml vleesbouillon
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Spoel de linzen in een zeef af met koud water en laat ze uitlekken.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan en bak hierin de spekblokjes in 5 minuten op middelhoog vuur uit. Schep de ui en bleekselderij erbij en bak het geheel 3-4 minuten. Roer de linzen en blokjes tomaat met aanhangend vocht door het spek-groentemengsel en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel op smaak met zout en (versgemalen) peper en breng het aan de kook. Laat het met de deksel op de pan in 40 minuten op zacht vuur gaar worden.  
     
Lekker met: Saucijsjes, worstjes, gebakken vis