Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Garnalencurry
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Thais, oosters
Kenmerken: Slank, vis
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
2 eetlepels olie
2 eetlepels groene Thaise currypasta
1 blik kokosmelk (400 ml), ongeschud
½ limoen
2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
2 eetlepels vissaus
500 gram reuzengarnalen (diepvries), ontdooid
15 gram verse basilicum, fijngesneden
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verhit de olie in een braadpan en fruit de currypasta op laag vuur. Schep voorzichtig 4 eetlepels van de bovenste room van de kokosmelk erbij en bak het geheel 3-4 minuten.  
  2. Boen intussen de limoen schoon, rasp er een theelepel groene schil vanaf en pers de limoen uit.
  3. Voeg de basterdsuiker, de vissaus, de rest van de kokosmelk en het limoensap toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.  
  4. Kook de garnalen 4-5 minuten mee, tot ze helemaal roze zijn.  
  5. Bestrooi voor het serveren de curry met de limoenrasp en het basilicum.  
     
Lekker met: Jasmijnrijst en sperziebonen