Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Macaroni met spinazie en roquefort
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Pasta, vegetarisch
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
150 gram macaroni
zout
1 ui
2 teentjes knoflook
2 gedroogde tomaten in olie
200 gram roquefort-kaas
2 eetlepels (olijf)olie
1 pak bladspinazie (diepvries) (450 gram)
versgemalen zwarte peper
200 ml slagroom
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Macaroni volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  2. Ui en knoflook pellen en fijnsnijden. Tomaatjes in stukjes snijden. Roquefort grof verkruimelen. In roerbakpan olie verhitten en ui en knoflook in ca. 3 minuten heel zachtjes glazig fruiten. Tomaatjes erdoor scheppen. Spinazie toevoegen en op hoog vuur al omscheppend in ca. 8 minuten laten ontdooien en heet laten worden, vocht laten verdampen. Op smaak brengen met zout en peper.
  3. In vergiet macaroni laten uitlekken. In de pan van de macaroni de slagroom met de helft van de roquefort al roerend verwarmen tot egale saus. Macaroni erdoor scheppen en even doorwarmen. Macaroni met omhullende saus in borden scheppen. Spinazie erop scheppen. Rest van saus uit pan en rest van roquefort erover strooien.
     
Lekker met: -