Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Spruitjescappuccino
Menugang: Voorgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: overig
Kenmerken: Soep, varkensvlees
Bron: Overig
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
100 gram gerookt spek
550 ml slagroom
750 ml kippenbouillon (van tablet)
300 gram spruitjes
20 gram roomboter
2 bosuitjes, fijngesneden
zout
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm een oven voor op 60°C en zet de cappuccinokopjes of soepkopjes in de oven, zodat deze goed warm worden.
  2. Snijd de roomboter in kleine blokjes en zet deze in de vriezer.
  3. Verhit een droge koekenpan en bak het spek uit. Laat de reepjes spek uitlekken op keukenpapier.
  4. Klop 200 ml van de slagroom op tot yoghurtdikte en zet in de koelkast.
  5. Breng de kippenbouillon met de rest van de slagroom aan de kook. Voeg de spruitjes toe en laat het geheel zachtjes ca. 10 minuten doorkoken tot de spruitjes beetgaar zijn.
  6. Klop de soep schuimig met een staafmixer. Voeg al kloppend met een staafmixer de ijskoude boter toe. Klop de massa schuimig. Breng de cappuccino op smaak met zout. Schep als laatste de opgeklopte slagroom erdoor.  
  7. Doe wat ragfijn gesneden bosuitjes in een hete cappuccinokop en giet de spruitjescappuccino er langzaam op. Bestrooi de soep met het uitgebakken spek.  
     
Lekker met: Voorafgaand aan een hoofdgerecht met wild