Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Hartige taart met makreel en courgette
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 85 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Vis, hartige taart, slank, oven
Bron: Allerhande (niet digitaal)
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
5 plakjes hartige taartdeeg
2 blikjes makreel naturel (à netto 200 gram)
1 blikje tomatenpuree (netto 70 gram)
1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
10 groene olijven met piment
2 kleine uien
4 ansjovisfilets
2 eetlepels kappertjes
peper
1 courgette
1 eetlepel parmezaanse kaas
Boter of margarine (om in te vetten)
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Oven voorverwarmen op 175ºC.
  2. Lage taartvorm van ca. 24 cm doorsnede invetten. Hartige taartdeeg volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Vorm met deeg bekleden en randen goed tegen elkaar drukken.
  3. Makreel afgieten en in kleine stukjes verdelen. In kom makreel met tomatenpuree en Provençaalse kruiden mengen.
  4. Olijven in plakjes snijden. Uien pellen en snipperen. Ansjovisfilets kleinsnijden. Olijven, ui, ansjovis en kappertjes door makreel scheppen. Makreelmengsel op smaak brengen met peper en in taart scheppen.
  5. In het midden van de oven taart in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Taart ca. 10 minuten in vorm laten afkoelen. Taart uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen. Taart tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  6. Oven voorverwarmen op 200ºC. Taart uit koelkast nemen.
  7. Courgette schoonmaken, wassen en in dunne plakjes snijden. Courgetteplakjes dakpansgewijs over taart en deegranden rangschikken. Bestrooien met kaas.
  8. In midden van de oven taart in ca. 20 minuten warm laten worden en kaas iets laten kleuren.
     
Lekker met: -