Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Hertenbiefstuk met kriekenjus
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Wild, slank
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
4 hertenbiefstukjes, op kamertemperatuur
4 el olijfolie
50 g boter
1 ui, fijngesnipperd
100 g winterwortel, in dunne plakjes
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
1 doosje kersen, ontdooid
300 ml flesje kriekbier
1 tl aardappel zetmeel
1 el kersenconfiture
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Bestrooi de hertenbiefstukken met peper en zout. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het vlees in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Neem uit de pan en verwijder de olie.
  2. Verhit 20 gram boter in dezelfde pan en bak de ui, winterwortel en bleekselderij 10 minuten. Voeg de kruidnagels, het kaneelstokje, de helft van de kersen en het bier toe en laat op laag vuur tot de helft inkoken. Schenk door een bolzeef in een steelpan en breng weer aan de kook. Meng het zetmeel met 1 eetlepel koud water en voeg al roerend toe aan de saus, met de rest van de kersen, de confiture, peper en zout.
  3. Verhit 20 gram boter in een koekenpan en bak de biefstukken nog 3 minuten. Neem de saus van het vuur en meng de rest van de boter erdoor. Serveer de biefstukken met de saus.
     
Lekker met: Rode kool (zie bijgerechten op deze website)